Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusniaki z kapustą i grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kukurydziana 50 dag
masło 15 dag
drożdże 4 dag
mleko 70 ml
śmietana 1/2 szkl
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
żółtko jajek 1 szt
jajko 2 szt
cebula 2 szt
kapusta kiszona 1 kg
grzyby suszone 5 dag
pieprz do smaku
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusniaki z kapustą i grzybami

Grzyby namoczyć na kilka godzin, ugotować. Drobno posiekaną cebulę zrumienić na oleju. Kapustę ugotować, odcisnąć i posiekać. Dodać usmażoną cebulę, pokrojone ugotowane grzyby,szczyptę pieprzu, wymieszać. Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać mleko, wymieszać. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło, śmietanę, 1 jajko, żółtko i rozpuszczone drożdże, wyrobić ciasto. następnie rozwałkować, pokroić na prostokąty, nakładać farsz i zwijać w ruloniki. Posmarować roztrzepanym jajkiem, ułożyć na blaszce i piec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 13.11.2012 11:43
smaczna zupka
Motorek 13.11.2012 11:43
smaczna zupka
Agnik 22.04.2011 21:16
pycha
Iwona51
Iwona51 02.01.2011 06:46
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak