Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron domowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
jajko 5 szt
woda odrobina
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron domowy

Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić wgłębienie, wbić jajka, dodać sól i odrobiną wody zagnieść twarde ciasto. Rozwałkować ciasto na cienkie placki, zostawić do przesuszenia się ciasta. Zwinąć placki w rulony i krajać nożem makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 01.01.2011 15:45
Domowy makaron jest najlepszy! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak