Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FARSZ SZPINAKOWO-PIECZARKOWY DO NALEŚNIKÓW

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
szpinak świeży lub mrożony 30 dag
cebulka 1 szt
sól i pieprz do smaku
ser żółty 25 dag
czosnek 1-2 ząbki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: FARSZ SZPINAKOWO-PIECZARKOWY DO NALEŚNIKÓW

cebulę drobno kroimy i szklimy na oleju, szpinak, jeśli mrożony rozmrażamy i odcedzamy z wody, kroimy jak również pieczarki drobno siekamy, na podsmażoną cebulę wrzucamy pieczarki, dusimy parę minut i dodajemy szpinak, smażymy aż woda odparuje przyprawiamy dość mocno bo szpinak sam w sobie jest mdły, ser żółty ścieramy na tarce, odkładamy 1/3 a resztę mieszamy z gorącym farszem , nadziewamy farszem naleśniki i zwijamy je w rulony, układamy w naczyniu żaroodpornym posypujemy żółtym serem i zapiekamy w piekarniku aż ser się rozpuści

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 16.10.2011 08:40
warto spróbować .....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak