Sposób przygotowania

Marcepan jeśli jest w łupinkach sparzyć wrzątkiem i zostawić na chwilkę następnie zdjąć skórkę. Migdały zmielić w młynku dodać cukier puder do smaku oraz sok z cytryny. Skórkę pomarańczową jeszcze bardziej rozdrobnić i dodać do masy. Dodać zapach i alkohol. Całość dokładnie ze sobą połączyć a następnie podgrzać w rondelku. Najlepiej aby masa zaczęła odstawać od dna ale uważać, aby nie zagotować. Ciepłą masę brać w ręce i wyrabiać dowolnej wielkości kulki. Można polać je czekoladą choć niekoniecznie. Wstawić do lodówki na kilka godzin.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetne
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    dobry pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    fajne i apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    muszą być smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    co z marcepanem to uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczne muszą być :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Damian19

    slodkosci! boskie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    coś dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam ten smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !