Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy ziemniaczane

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto:
ziemniaki 1 kg
sól do smaku
oliwa łyżka
mąka pszenna razowa 1,5 szklanki
Nadzienie:
orzechy posiekane szklanka
oliwa łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy ziemniaczane

Ziemniaki ugotować w łupinach, ostudzić, obrać, przepuścić przez maszynkę, wymieszać z łyżką oliwy i mąką, dodać sól. Zagnieść ciasto i rozwałkować je na stolnicy posypanej mąką. Uformować placek, posmarować go na wierzchu oliwą, posypać równą warstwą orzechów i mocno zwinąć. Roladę pokroić na 5 cm kawałki, końce zlepić. Zagotować wodę, posolić, wkładać zrazy ziemniaczane, gotować na średnim ogniu ażwypłyną, Wyjmować łyżką cedzakową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 19.07.2011 09:15
fajne
elaela123 01.01.2011 16:12
interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak