Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto: mąka 4 szkl.
jajko 2 szt
śmietana 12% 1/2 szkl.
drożdże 5 dkg
margaryna 1 kost.
sól
pieprz
cukier 1 łyżeczka
jajko
mak
słonecznik łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki

przygotować ciasto,margarynę posiekać z mąką,dodać roztarte z cukrem drożdże i pozostałe składniki wyrobić ciasto,ciasto rozwałkować i kroić w wąskie paski,smarować rozkłóconym jajkiem i posypać makiem oraz słonecznikiemodstawić do wyrośnięcia i piec w temp.200st.na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 24.02.2012 09:36
świetny deserek
Iwona51
Iwona51 26.12.2011 00:21
fajne
marcia71 07.04.2011 23:37
fajna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak