Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka śmietankowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 75 dag
seler 1/2 małego
marchewki 2 średnie
mały por
tymianek
olej 2 łyżki
sól
gęsta śmietana 100 g
szczypiorek usiekany pół pęczka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka śmietankowa

Ziemniaki obrać, pokroić w grubszą kostkę, poddusić na rozgrzanym oleju, stopniowo dodająć rozdrobnione warzywa. Dodaćsól, tymianek, listki laurowe, jałowiec i pieprz.
Wlać bulion i gotowaćwarzywa do miękkości. Zupę zmiksować, wymieszać ze śmietaną i zagotować. Posypaćposiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak