Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło, żółtka, cukier puder, ocet i aromat, zagnieść ciasto. Rozwałkować, włożyć na blaszkę i upiec na rumiano. Pomarańcze sparzyć, nakłuć w kilku miejscach, włożyć do wody, ugotować na miękko, wyjąć i zmiksować. Z cukru i 5 łyżek wody zrobić syrop, podsmażyć na niem pomarańcze, włożyć rodzynki, wymieszać i wyłożyć na upieczone ciasto. Następnie posypać płatkami migdałowymi i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni na 20 minut, podsuszyć.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Idealne ciasto.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !