Sposób przygotowania

cebule posiekać i podsmażyć na maśle, dodać posiekane pieczarki i smażyć kilka minut.
Wsypać mąkę wymieszać i jeszcze smażyć ze 3 minutki, wlać mleko i wywar jarzynowy, gotować na małym ogniu 15 minut, aż zupa zgęstnieje, a pieczarki bedą miękkie , zaprawić kwaśną śmietaną i posypać pietruszką, doprawić do smaku

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ta zupa ma dwie zalety: jest rzeczywiście szybka a poza tym, lubię zupy, których składniki były najpierw podsmażane
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Szybka i apetycznie się zapowiada - czegóż więcej chcieć? :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !