Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszka ziemniaczana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jelito grube 60 cm
ziemniaki 2 kg
mąka pszenna
Kucharek przyprawa uniwersalna
smalec 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszka ziemniaczana

Ziemniaki trzemy jak na placki. Odlewamy część wody i dodajemy mąki pszennej aby uzyskać konsystencję ciasta. Przyprawiamy jeszcze kucharkiem i mieszamy. Umyte jelita (jeśli mamy solone to wcześniej całą noc moczymy w wodzie) faszerujemy masą ziemniaczaną. Zawiązujemy nitką na końcach, układamy w blaszce z tłuszczem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 150°C ok. 2h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 17.09.2012 16:19
nigdy nie robiłam, a wygląda apetycznie
Anna169Hosz 28.06.2012 09:44
Planuje zrobić w ten weekend...ciekawe jak smakuje.
edyta44 15.12.2011 19:55
super
kasienka23 15.10.2011 13:32
super
Ania67 09.06.2011 14:02
ekstra
Mati13 23.05.2011 20:16
supeer
Grażyna13 16.03.2011 09:03
Jadłam na Mazurach, pyszna była :)
ben-ka 01.01.2011 13:44
Lubię kiszki i babki ziemniaczane ale mam problem z dostaniem jelit:(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak