Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy i przekładamy do kamionkowego naczynia. Dodajemy kminek oraz sól (wg uznania proponuję dodać i posmakować, ja dodaję ok. 1,5 łyżki) i mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce i 1-2 razy dziennie ubijamy drewnianym kijkiem ułatwiając wydzielanie się soków. Kapusta jest gotowa do spożycia 2 dni po tym jak zobaczymy pierwsze soki. Taka kapusta może stać miesiącami. Im dłużej tym bardziej będzie ukiszona.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Kapusta z kminkiem jest bardzo dobra.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Nie ma, jak to domowe zapasy na zimę !
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    kapusta TAK niestety kminek nie lubię
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Aniu , ale kapusta z kminkiem bardzo się lubią
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam kminek....
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    lubię kapustę z kminkiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pycha kapusta
  • 1
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    uwielbiam taką kapustę:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !