Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jabłkowy

Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w ćwiartki wycinając gniazda nasienne. Następnie wrzucamy do garnuszka, zasypujemy cukrem i gotujemy, aż będzie jednolita masa. Można dodać niewielką ilość wody. Podczas gotowania nieustannie mieszamy. Gorący dżem wkładamy do wyparzonych słoików i zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 28.11.2012 21:16
uwielbiam :)
natii3624 30.06.2012 22:52
super :)
Chojłówna 15.12.2011 18:05
ale narobiłeś mi apetytu:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak