Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks z bakaliami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąkiapszenna 200 gram
cukr puder 200 gram
masło lub margaryna 200 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
bakalie 150 gram
jajko 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Keks z bakaliami

Masło lub margarynę utrzeć na puszystą masę., dodając po trochu cukier. Gdy masa będzie puszysta dodawać po jednym jajku. Pod koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i dokładnie wymieszać drewniana łyżką. Bakalie obtoczyć w łyżce mąki i połączyć z ciastem. Rodzynki można wcześniej namoczyć w rumie.
Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut. Gotowy keks wystudzony lekko wyjąć z blaszki i położyć na boku ciasta.

Życzę smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sofciak 10.01.2011 17:16
Dobry
halinka1011 01.01.2011 13:05
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak