Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp pieczony

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1,5 kg
masło 2 łyzki
mąka 3 łyki
sól
śmietana 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Karp pieczony

sprawioną rybę,opłukac,osolić i odstawić na 30 minut.1łyżeczkę mąki wymieszać ze smietaną.pozostałą mąkę oprószyć karpia,ułozyc go w naczyniu żaroodpornym,na wierzchu ułożyć kawałki masła i piec ok.30 min,w temp.180stopni.karpia wyjąć z pieca,pokroic na 6 porcji,usunąć kręgosłup i ości,zalać smietana i piec 10 min.w temp.220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa/kalapurtka 19.12.2011 23:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak