Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa - Mięsny kapuśniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona ok 50dag
ziemniaki 3-4
karkówka ok 30dag
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
kminek
sól
pieprz
cebula
tymianek
cząber
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa - Mięsny kapuśniak

Do ok wody ( 1/1.5 l) wrzucić pokrojone ziemniaki oraz kapustę ( wcześniej poszatkowaną na mniejsze kawałki ), liść laurowy i ziele.Posypać odrobiną kucharka. Gotować pod pokrywką ok 15. Na patelni podsmażyć pokrojone w małe kawałeczki mięso razem z cebulą (oprószyć solą i pieprzem). Razem z olejem przełożyć wszystko do kapusty. Dodać odrobinę przyprawy do bigosu, kminek, tymianek i cząber. Dusić chwilę na małym ogniu i w razie potrzeby doprawić Kucharkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 09.07.2011 12:34
pyszny
suzana 01.01.2011 12:55
uwielbiam kapuśniak!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak