Sposób przygotowania

Grzyby (świeże lub mrożone) udusić na 2 łyżkach oliwy i odrobinie wody. Kapustę ugotować w osolonej wodzie. Gdy ostygnie, grzyby i kapustę drobno pokroić, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Z mąki, jajek i wody zagniatamy ciasto. Wałkujemy, wykrawamy szerszym kieliszkiem kółka. Do każdego na środek wkładamy farsz, kółko składamy na pół, lepimy boki widelcem. Przeciwległe końce zlepiamy ze sobą. Gotujemy kilka minut w osolonej wodzie wrzucając, kiedy woda zacznie się gotować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !