Sposób przygotowania

Kapustę odgotować,włożyć wraz z żeberkiem i gotować.
Surowe mięso i kiełbasę pokroić w kostkę i obsmażyć na patelni - dodać do kapusty.
Cebule obsmażyć na rumiano ,dodać przyprawy i dusić bigos.Na koniec dodać konserwę wołową i namoczone śliwki.
Bigos gotować przez 4 dni podgrzewając i studząc do uzyskania mazistej konsystencji.
Jeżeli trzeba dodać sól.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    ja właśnie rozrażam bigos i już mi pachnie;) Pycha:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    jak ktos zrobi to zjem ,jak sama zrobie to je rodzinka...
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    hm ... pyszny na chłodniejsze dni...
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo lubię bigosik
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pycha
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    przepyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczne jedzonko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszny, bogaty bigosik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !