Sposób przygotowania

Grzyby namaczamy w zimnej wodzie ok 12godzin. Następnie odsączamy grzybu i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Jajka ugotowane na twardo kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę i smażymy na maśle na złoty kolor. Gotujemy kasze manna ok 20min by była kleista i studzimy. Składniki mieszamy ze sobą - grzyby, jajka posiekane, cebulkę zarumienioną, kasze manną, żółtka oraz bułkę tartą oraz przyprawy. Mieszamy na jednolitą masę. Z białek ubijamy pianę dodając szczyptę soli. Mieszamy z masą grzybową. Wylewamy masę na formę keksową wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą, a następnie gotujemy w kąpieli wodnej ok 80-100 min. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    wow, coś nowego, ciekawa jestem jak smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacja
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo ciekawy przepis i ciekawe jak smakuje taki budyń
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !