Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z grzybów

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 1 kg
masło 20 dag
jajko 6 sztuk
cebula biała 2 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
kasza manna 60 dag
olej do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 6-7 łyżek
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z grzybów

Grzyby namaczamy w zimnej wodzie ok 12godzin. Następnie odsączamy grzybu i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Jajka ugotowane na twardo kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę i smażymy na maśle na złoty kolor. Gotujemy kasze manna ok 20min by była kleista i studzimy. Składniki mieszamy ze sobą - grzyby, jajka posiekane, cebulkę zarumienioną, kasze manną, żółtka oraz bułkę tartą oraz przyprawy. Mieszamy na jednolitą masę. Z białek ubijamy pianę dodając szczyptę soli. Mieszamy z masą grzybową. Wylewamy masę na formę keksową wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą, a następnie gotujemy w kąpieli wodnej ok 80-100 min. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 22.12.2013 19:29
świetny pomysł
Łukasz15 17.05.2013 15:44
Ciekawy pomysł
mirosława4 26.11.2012 17:16
bardzo ciekawy przepis i ciekawe jak smakuje taki budyń
caralajna 01.08.2012 00:26
ciekawe
caralajna 01.08.2012 00:26
ciekawe
RenataZ-et 23.07.2012 21:24
rewelacja
pioge7 20.02.2012 16:01
mniam
marchewka 13.10.2011 23:27
wow, coś nowego, ciekawa jestem jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak