Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w pieprzu w sosie własnym

2.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczeń cielęca 70 dag
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżeczki
oliwa do podsmażenia
mąka 2 łyżki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w pieprzu w sosie własnym

Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pieczeń pokroić w plasterki. Oprószyć przyprawą Kucharek i pieprzem ziołowym. Odstawiać na godzinę do lodówki.

Po tym czasie mięso obsmażyć na oliwie. Gdy się zarumieni, zalać wodą i dusić do miękkości przez około 30-40 minut. 

Aby powstał sos, w osobnym naczyniu rozprowadzić mąkę w niewielkiej ilości wody. Przelać do mięsa i doprawić całość do smaku. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 30.09.2011 00:23
bardzo smacznie wygląda
ilka_86 28.02.2011 16:59
bardzo apetyczne mięsko:)
IlonaAlbertos 28.02.2011 00:46
Wygląda apetycznie :)
RenataZ-et 01.01.2011 13:58
Wyszła bardzo apetycznie
Iwona51
Iwona51 01.01.2011 13:08
uwielbiam cielęcinkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak