Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bita śmietana 1 paczka
masło 2 łyżki
owoce
galaretka
polewa czekoladowa
platki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z bitą śmietaną

Przygotować galaretkę i wystudzić. Ubić bitą śmietanę, dodać masło i dokładnie wymieszać. Na dnie pucharku do deserów wyłożyć po 1-2 łyżce bitej śmietany. Na bitą śmietanę wyłożyć kilka pokrojonych owoców ( pokroić na drobno), oraz 2-3 płatki. Na ściankach pucharku zrobić dekorację z bitej śmietany. (Wybrać najcieńszą końcówkę do ustrajania tortów i zrobić zygzaki ). Odstawić do lodówki. Przygotować polewę: Rozpuścić 2- 3 łyżki margaryny, dodać cukier, po rozpuszczeniu cukru dodać kakao i na koniec około 4-5 łyżeczek śmietanki do kawy w proszku).
Wystudzoną polewą polać ścianki pucharków (połową polewy). Gdy galaretka zaczyna tężeć wylać do pucharków na bitą śmietanę. Na wierzch udekorować bitą śmietaną i polać reszta polewy (łyżeczką zrobić efekt nitek na bitej śmietanie).
Odstawić na 3 godziny do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 06.01.2011 21:20
perfekcyjne wykonanie,brawo świetnie wyglądają;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak