Sposób przygotowania

Przygotować galaretkę i wystudzić. Ubić bitą śmietanę, dodać masło i dokładnie wymieszać. Na dnie pucharku do deserów wyłożyć po 1-2 łyżce bitej śmietany. Na bitą śmietanę wyłożyć kilka pokrojonych owoców ( pokroić na drobno), oraz 2-3 płatki. Na ściankach pucharku zrobić dekorację z bitej śmietany. (Wybrać najcieńszą końcówkę do ustrajania tortów i zrobić zygzaki ). Odstawić do lodówki. Przygotować polewę: Rozpuścić 2- 3 łyżki margaryny, dodać cukier, po rozpuszczeniu cukru dodać kakao i na koniec około 4-5 łyżeczek śmietanki do kawy w proszku).
Wystudzoną polewą polać ścianki pucharków (połową polewy). Gdy galaretka zaczyna tężeć wylać do pucharków na bitą śmietanę. Na wierzch udekorować bitą śmietaną i polać reszta polewy (łyżeczką zrobić efekt nitek na bitej śmietanie).
Odstawić na 3 godziny do lodówki

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    perfekcyjne wykonanie,brawo świetnie wyglądają;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !