Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marcepan

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały 100 g
odrobina soku z cytryny
polewa czekoladowa
skróka pomarańczowa
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: marcepan

migdały najlepiej płatki zmielić w mikserze dodać cukier puder do smaku oraz sok z cytryny i skórkę pomarańczową dokładnie ze sobą połączyć następnie w rondelku delikatnie podgrzewać aż masa będzie jednolita w razie konieczności dodać sok z cytryny. ciepłą masę formować w kuleczki i oblać czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 02.08.2011 09:08
super
Damian19 04.01.2011 08:18
apetycznie wyglada, do ulubionych :]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak