Sposób przygotowania

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Drobno posiekaną cebulę usmażyć na maśle. Do cebuli dodać boczek pokrojony w kostkę i dusić pod przykryciem aż się zrumieni. Pomidory obrać ze skórki, usunąć nasiona, dodać do cebuli z boczkiem, oprószyć mąką, wymieszać. Wszystko połączyć z ugotowaną fasolką, dodać bulion i poddusić kilka minut. Podawać posypane posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    palce lizać
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super, podoba mi się Twoja propozycja przygotowania fasolki,
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !