Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z bakłażanów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 5-6 ząbków
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
bakłażan
orzechy włoskie 8-10 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z bakłażanów

Bakłażany należy upiec na grillu lub w piekarniku. Czosnek bardzo drobno posiekać i wymieszać go z solą, pieprzem i posiekanymi orzechami. Bakłażany po upieczeniu obrać ze skórki i zmiksować z orzechami i czosnkiem. Podczas miksowania dodać sok z cytryny, oliwę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 02.04.2013 21:30
Ciekawy przepis
IKrakowianka 09.12.2012 22:10
dobry pomysł
ben-ka 30.10.2011 08:04
Robię podobnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak