Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DESER ZAJABŁEK

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kilogram
rodzynki 50 gram
masło 100 gram
cukier wanilinowy 16 gram
mąka 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: DESER ZAJABŁEK

W żaroodpornym naczyniu ułożyć obrane i pokrojone w cząstki jabłka i rodzynki.Z cukru,mąki i masła zrobić kruszonkę.Posypać nią owoce.Piec w średnio nagrzanym piekarniku,aż wierzch się zrumieni.Deser podawać na ciepło polany śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 14.01.2012 18:02
fajne
marchewka 10.08.2011 22:45
ciekawy
MAR3STA 29.04.2011 20:07
super
Teresa19 06.03.2011 13:47
Lubię jabłka pod każdą postacią.
basia70 15.02.2011 09:56
to może być smaczne
MAR3STA 29.01.2011 18:29
pomysłowy;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak