Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka z majonezem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
cukier 3/4 szkl.
mąka 3/4 szkl.
mąka ziemniaczna 3/4 szkl.
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
aromat cytrynowy
majonez 4 łyżki
NA POLEWĘ:
cukier puder
sok z cytryny
posypka do ciasta

Przepis i sposób przygotowania na: babka z majonezem

jajka ubić z cukrem na sztywno,dodać aromat,wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia dodać do ubitych jajek wymieszać na koniec dodać majonez wymieszać i wylać do formy piec ok.40min.w temp.170st.po wystygnięciu zrobić lukier i polać babkę posypać posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 06.03.2012 17:59
pyszna
IKrakowianka 29.03.2011 22:47
Super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak