Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort cassate

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt.
cukier 1,5 szkl.
masło 1,5 kost.
mleko 1,5 szkl.
cukier waniliowy
aromat migdałowy
galaretka brzoskwiniowa
brzoskwinie w puszce
wiśnie bez pestek
kakao
czekolada gorzka
biszkopty okrągłe 1 paczka
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: tort cassate

całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę,przegotować mleko,połączyć z ubitymi jajkami i gotować w kąpieli wodnej ciągle mieszając aby nie powstały grudki jak masa zacznie gęstnieć to wystudzić,utrzeć masło i powoli dodawać ugotowaną masę mieszając,dodać bakalie,czekoladę pokrojoną w kostkę,wiśnie,cukier waniliowy,aromat migdałowy i starannie wymieszać,masę podzielić na 2 części do jednej dodać kakao i wymieszać,na spód tortownicy wyłożyć biszkopty,herbatniki lub biszkopt wedle uznania,na to położyć masę z kakaem i jasną masę na wierzch,przybrać brzoskwiniami lub innymi owocami i zalać tęzejącą galaretką schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 17.10.2012 08:03
bardzo smaczny deserek
Angelika10 16.01.2012 01:14
świetny ;)
Grazyna0211 06.09.2011 13:14
super uwielbiam takie ciasta
MAR3STA 05.02.2011 16:03
pyszny ten torcik;)
Mala 31.12.2010 23:35
śwetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak