Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
cukier 1 szkl
kakao 3 łyżeczki
jajko 5 szt
orenżada 1 szkl
proszek do pieczenia 3 łyżeczka
olej 1/2 szkl
mąka 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra

Jajka ucieramy z cukrem i stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,następnie wlewamy orężadę i olej,dobrze trzeba wymieszać.
Ciasto podzielić na dwie części ; do jednej części dodać kakao a do drugiej 3 łyżeczki mąki.
Ciasto lejemy w jedno miejsce na przemian jasne i ciemne.
Piec w piekaniku około 50 min w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 18.12.2011 15:09
świetna jest do kawy
piter 19.11.2011 23:08
ślicznie wyszła
LuKaSz4761 24.10.2011 08:15
super
MAR3STA 01.01.2011 10:57
zebra jest przepyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak