Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos diabelski z pieprzem cayene

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 3 łyżki
ketczup 4 łyżki
cebula 1 sztuka
papryka konserwowa 2 sztuki
szczypiorek usiekany 1/2 pęczka
sok z cytryny 1 łyżka
natka pietruszki 1/2 pęczka
cukier do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos diabelski z pieprzem cayene

Cebulę obrać, paprykę odsączyć z zalewy. Pokroić powyższe warzywa w drobną kostkę. Szczypior i natkę pietruszki umyć i bardzo drobno posiekać. Do miseczki dodać olej, ketczup, sok z cytryny, warzywa. Wszystko dokładnie wymieszać. Na samym końcu przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak