Sposób przygotowania

Liście kapusty wrzucić na kilka minut do wrzącej, osolonej wody. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na 2 łyżkach smalcu. Do mielonego mięsa dodać cebulę, jajko, tartą bułkę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Nadzienie układać na liściach kapusty, zakładać boki liści do środka i ściśle zwijać. Gołąbki układać w rondlu jeden obok drugiego, oprószyć solą i pieprzem, dodać resztę tłuszczu, podlać wodą i udusić do miękkości. Do sosu dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię gołąbki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pycha;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !