Sposób przygotowania

Soczewicę namoczyć wcześniej na ok 2 godziny, po czym ugotować i odcedzić. Grzyby mun namoczyć i ugotować .
Soczewicę wystudzić, dodać przyprawy i posiekane w paski grzyby, zmięty czosnek, bułkę tartą i jajko oraz sosy. Wymieszać nadzienie .. Papier ryżowy moczyć króciutko ok 2 sek w letniej wodzie i kłaść na desce, kiedy zmięknie kłaść po łyżce nadzienia i zawijać małe sajgonki tak jak zawija się gołąbki. Układać luźno. Po czym smażyć w głębokim oleju.
Podawać z makaronem i sosem, lub ryżem i sałatką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;]
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    super, ciekawe nadzienie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !