Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki z czerwoną soczewicą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy 1 op
Nadzienie:
grzyby mun 10 gr
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
sos teriyaki 1 łyżka
jajko 1 szt
czosnek 1 ząbek
cukier 1 łyżeczka
sezam 2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
soczewica czerwona 100 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z czerwoną soczewicą

Soczewicę namoczyć wcześniej na ok 2 godziny, po czym ugotować i odcedzić. Grzyby mun namoczyć i ugotować .
Soczewicę wystudzić, dodać przyprawy i posiekane w paski grzyby, zmięty czosnek, bułkę tartą i jajko oraz sosy. Wymieszać nadzienie .. Papier ryżowy moczyć króciutko ok 2 sek w letniej wodzie i kłaść na desce, kiedy zmięknie kłaść po łyżce nadzienia i zawijać małe sajgonki tak jak zawija się gołąbki. Układać luźno. Po czym smażyć w głębokim oleju.
Podawać z makaronem i sosem, lub ryżem i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 29.10.2015 19:59
super, ciekawe nadzienie
Andysz 30.12.2012 15:27
rewelacja;]
Andysz 30.12.2012 15:27
rewelacja;]
Małgorzata106 10.05.2012 17:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak