Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z kluskami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 40 dag
ziemniaki 40 dag
włoszczyzna 1 pęczek
natka pietruszki 2 łyżki
śmietana 1 szklanka
koper siekany 2 łyżki
jajko 1 szt
mąka 2 łyżki
papryka mielona 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z kluskami

Mięso pokroić w kostkę, zalać wodą i gotować około 30 minut. Następnie warzywa pokroić w kostkę, dodać do wrzątku i po 10 minutach dodać pokrojone w plastry ziemniaki. Ugotować do miękkości. Przyprawić do smaku. Jajko rozbić do garnuszka, dodać mąkę, dokładnie wymieszać. Łyżką nabierać małe kluseczki i wkładać do zupy, zagotować. Do zupy dodać śmietanę, wymieszać. Posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 01.10.2012 09:50
wyśmienita
Motorek 05.05.2012 08:52
smaczna
Iwona51
Iwona51 06.01.2012 00:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak