Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodownik

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
cukier 1 szklanka
jaja 6 szt
miód 1 szklanka
kakao 1 łyżka
orzechy włoskie 5 posiekane
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik

Na patelnie wsypać 3 łyżki cukru, podgrzać aż powstanie karmel, zalać łyżką wody, wymieszać i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, dodać roztopiony miód, żółtka, karmel, mąkę z sodą, kakao, orzechy i dokładnie wymieszać. Pod koniec dodać ubitą pianę z białek. Ciasto wylać do keksowej formy i piec ok 50 minut w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 09.01.2013 22:42
smaczne ciasto
Katarzyna59 25.11.2012 10:58
super
Iwusia 22.11.2012 23:31
smakowite
Łukasz15 30.12.2011 23:33
ekstra
ewaa 09.05.2011 20:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak