Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszka rodzynkowe

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50dag
cukier 50dag
masło 15dag
jaja 3
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
białko 1
cukier 5dag

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszka rodzynkowe

Z podanych składników szybko zagnieść ciasto,l cienko je rozwałkować. Foremkami do ciasteczek wykrawać serduszka, każde posmarować lukrem utartym z cukru i białka, posypać rodzynkami i położyć na przygotowanej blasze. Piec w temp. 180st. do chwili , aż lukier delikatnie się przyrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak