Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z cukrem, wymieszać z letnim mlekiem, dodać łyżkę mąki i pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Gdy podrosną dodać resztę mąki, jaja i stopione masło, osolić i dokładnie ciasto wyrobić. Odłożyć do wyrośnięcia.
Ugotowane mięso zemleć, dodać do zrumienionej na smalcu posiekanej cebulki, wsypać bułkę tartą, przyprawić do smaku, wymieszać.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować, wykrawać krążki, nakładać na nie nadzienie, sklejać formują kulki. Ułożyć na desce posypanej mąką i pozostawić do wyrośnięcia. Smażyć jak pączki w głębokim tłuszczu. Podawać jako dodatek do zup.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne pieroszki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !