Sposób przygotowania

Opłukane mięso i oczyszczoną włoszczyznę wrzucić do osolonego wrzątku. Gotować do momentu miękkiego mięsa, wtedy filety wyciągamy z wywaru, 2 szklanki ów wywaru zachowujemy. Mięso obsmażamy na rozgrzanej oliwie i przekładamy do drugiego garnka. Migdały i sezam rumienimy na rozgrzanej patelni, ostudzamy. Paprykę myjemy, siekamy i oddzielamy nasionka. Ząbki czosnku obieramy i kroimy na kawałki, oddzielamy stwardniałe części i nasionka. Grzankę pokruszyć na mniejsze kawałki. Pokrojoną paprykę, pomidory, czosnek, grzanki, migdały i sezam zmiksować lub zemleć. Wymieszać z solą, pieprzem, chili, kakao, utartym masłem. Pastę przesmażyć na łyżce rozgrzanej oliwy. Ugotowane mięso zalać wywarem, dodać pastę, dusić ok. godziny.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    ciekawe połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    to mnie zszokowało...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !