Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki serowe z jabłkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
masło 20 dag
jabłka 0,5 kg
cukier waniliowy 16 g
twaróg 20 dag
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki serowe z jabłkami

Twaróg przegnieść przez praskę. Mąkę przeciekać z masłem, dodać cukier waniliowy, ser i szybko ciasto zarobić. Odstawić w chłodne miejsce na pół godziny. Następnie ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm, wycinać szklanką krążki. Na każdy krążek układać kawałek jabłka i dokładnie sklejać w koło. Piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.07.2013 20:10
Moje ulubione smaki.
Iwusia 22.01.2013 22:18
pierożki są fantastyczne
Katarzyna59 17.07.2012 20:29
smaczne
mehia 02.06.2011 18:25
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak