Sposób przygotowania

Mięso nacieramy solą i obficie przyprawami, bez gałki muszkatołowej, którą dodamy na końcu.Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano, a nawet brązowo. Podlewamy piwem, żeby smak \"odkleił się \" z patelni, mieszamy. Dodajemy trochę nasion kolendry i gałązkę pietruszki. Dusimy na średnim ogniu, podlewając na zmianę rosołem i piwem. Na końcu zagęszczamy sos niewielką ilością mąki rozbełtanej z wodą i dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej.Indyk to wprawdzie nie golonka, ale przyrządzony w ten sposób jest pyszny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    za golonką nie przepadam, ale ta w wersji indyczej jest super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę koniecznie spróbować ,bo uważam że tak podany indyk będzie bardzo smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    dla mnie bomba!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    no super wersja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    przepis warty wypróbowania:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !