Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk jak golonka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piwo 1 szklanka
rosół 1 szklanka
majeranek 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
paryka 1/2 łyżeczki
pietruszka 2 gałązki
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa 1 szczypta
sól do smaku
olej do smażenia
indyk 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk jak golonka

Mięso nacieramy solą i obficie przyprawami, bez gałki muszkatołowej, którą dodamy na końcu.Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano, a nawet brązowo. Podlewamy piwem, żeby smak \"odkleił się \" z patelni, mieszamy. Dodajemy trochę nasion kolendry i gałązkę pietruszki. Dusimy na średnim ogniu, podlewając na zmianę rosołem i piwem. Na końcu zagęszczamy sos niewielką ilością mąki rozbełtanej z wodą i dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej.Indyk to wprawdzie nie golonka, ale przyrządzony w ten sposób jest pyszny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 29.09.2011 12:59
przepis warty wypróbowania:)
Edyta38 14.03.2011 17:35
no super wersja
pacpaw 07.01.2011 14:48
dla mnie bomba!!!
Ewa111 03.01.2011 11:07
muszę koniecznie spróbować ,bo uważam że tak podany indyk będzie bardzo smaczny
MAR3STA 01.01.2011 10:59
za golonką nie przepadam, ale ta w wersji indyczej jest super!
Szarrikka 31.12.2010 19:06
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak