Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki do zimowych deserów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 3 kg
cukier 1,5 kg
cukier waniliowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki do zimowych deserów

Umyte i pozbawione szypułek truskawki przesypujemy cukrem obficie, dodając cukier waniliowy. Zostawiamy na ok 2 godz, żeby puściły sok. Nakładamy w wyparzone słoiczki, zakręcamy i pasteryzujemy ok 20 min od zagotowania. Zostawiamy w garnku pod przykryciem do wystudzenia- mają ładniejszy kolor i aromat. Zimą pijemy rozcieńczony sok a owoce dodajemy do deserów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 29.09.2012 09:09
smaczne zapasy !
m1monika 04.05.2012 14:12
super
Barbara40 20.01.2012 21:40
Pomysl wysmienity, na pewno zrobie w nastepnym sezonie
angelika14 24.07.2011 13:17
też takie robię
Edyta38 21.04.2011 08:49
przydatne:)
MAR3STA 06.01.2011 20:31
własnej roboty truskawki to najsmaczniejsze wspomnienie lata;)
magical66 04.01.2011 18:17
tez takie robię-pyszne zimą
ben-ka 02.01.2011 15:01
Truskawki to ja lubię,pomimo że mam na nie uczulenie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak