Sposób przygotowania

Umyte i pozbawione szypułek truskawki przesypujemy cukrem obficie, dodając cukier waniliowy. Zostawiamy na ok 2 godz, żeby puściły sok. Nakładamy w wyparzone słoiczki, zakręcamy i pasteryzujemy ok 20 min od zagotowania. Zostawiamy w garnku pod przykryciem do wystudzenia- mają ładniejszy kolor i aromat. Zimą pijemy rozcieńczony sok a owoce dodajemy do deserów.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Truskawki to ja lubię,pomimo że mam na nie uczulenie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    tez takie robię-pyszne zimą
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    własnej roboty truskawki to najsmaczniejsze wspomnienie lata;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    przydatne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też takie robię
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Pomysl wysmienity, na pewno zrobie w nastepnym sezonie
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczne zapasy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !