Sposób przygotowania

6 jajek umyłam i włożyłam do rondla, zalałam je zimną wodą i dodałam 1 małą łyżeczkę soli, doprowadziłam do wrzenia a następnie przykryłam rondel pokrywką i zestawiłam z ognia. Zostawiłam tak na 10 min. po czym gorącą wodę odlałam i zalałam jajka zimną żeby ostygły. Potem obrałam ze skorupek i poprzekrawałam na połówki. Delikatnie wyjęłam żółtka i przełożyłam je do miski. Dodałam ok. 100 g pasztetu - pieczonego przez siebie pasztetu z wieprzowiny, ale może być taki z puszki. Pasztetu powinno być objętościowo przynajmniej tyle ile żółtek. Dodałam też 4 łyżeczki majonezu i garść posiekanych listków koperku. Zmiksowałam na gładką masę. Doprawiłam ją odrobiną soli i papryki słodkiej. Masę przełożyłam do rękawa cukierniczego i wycisnęłam porcje do każdego białka. Jajka ułożyłam na sałacie i przybrałam koperkiem oraz \"kwiatkami\" z plasterków gotowanej marchewki.

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    piękne wykorzystam przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    śliczne
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Też mam u siebie jajka z pasztetem ale Tobie Pyzuniu trudno dorównać.
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Bardzo mi przypadł do gustu ten przepis... Super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszny ten farsz, wypróbuję :)
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Podoba mi się ten przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne jajka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szybkie i smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    erym

    no i pomysl na sniadanie pyszny!
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    prosty, nic szczególnego i zdjęcie też takie sobie, ale czasami takie zwykłe pomysły są fajne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !