Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kładzione

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dag
mąka krupczatka 10 dag
jaja 1 szt
żółtko jajek 2 szt
mleko 0,5 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kładzione

Mleko, jajko, żółtka i sól roztrzepać, dodać mąkę i dokładnie ciasto wyrobić. Wodę z solą zagotować i wkładać do wrzątku łyżką podłużne kluseczki. Łyżka za każdym razem powinna być zamoczona w gorącej wodzie. Gotować kilka minut na wolnym ogniu. Podawać do zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.10.2013 20:33
Apetyczne kluseczki.
Katarzyna59 18.12.2012 16:08
super
Iwusia 31.08.2012 23:56
smaczne
mehia 06.06.2011 21:36
apeytczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak