Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki marynowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 1,5 kg
ocet 1 szkl.
woda 6 szkl.
cukier 1 łyżeczka
cebula 3 szt.
Gorczyca biała cała Prymat 2 dag
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 5 szt.
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki marynowane

Grzyby obgotować w wodzie z solą i 1 cebulą około 10 minut. Robimy zalewę z podanych składników, cebulę kroimy w plasterki, zagotować. Grzyby układamy w słoikach i zalewamy gorącą zalewą. Odwracamy słoje do góry dnem aż do wystygnięcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 08.09.2011 08:00
ale grzyby
bejciu24 13.01.2011 17:30
lubię grzyby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak