Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp smażony prosto z patelni

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 8 dzwonki
cebula 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dag
sól 2 łyżeczka
olej 1 szklanka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: karp smażony prosto z patelni

Oczyszczonego karpia solimy, pieprzymy, przekładamy plastrami cebuli i pozostawiamy na 24 godz. pod przykryciem. Następnego dnia wybieramy cebulę, a karpia obtaczamy w bułce tartej zamiast w mące. Smażymy w głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 01.01.2011 18:16
Ja tez przepadam za rybami;)
bejciu24 01.01.2011 18:14
szczególnie karpia i podobnie go robię
bejciu24 01.01.2011 18:13
Bardzo lubie ryby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak