Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa myjemy, papryke kroimy w paseczki, grejpfruty w czastki, pomidorki dryllujemy i przekrawamy na pół, sałate rwiemy drobno. Warzwa grillujemy. Przygotowujemy dressing: 2 łyżki oliwy z łyżką octu o aromacie fig, 2 łyżeczki cukru, sok z jednej duzej cytryny, suszona mieta do smaku, bialy pieprz. Kalmary smazymy w glebokim tluszczu, w panierce z jajka i bulki tartej.
Na talerzu układamy sałate, skrapiamy delikatnie dressingiem, nastpenie warzywa i ponownie skrapiamy. Ukladamy cytrusy po bokach i kładziemy na wierzch kalmary, posypujemy do dekoracji i smaku czarnym pieprzem swiezo mielonym i czarna solą.
Przepyszne danie, polecam!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Niezwykle interesujące danie :) O occie figowym jeszcze nie słyszałam i nigdy takiego w sklepie nie widziałam :O
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek

    pycha:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !