Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porowo serowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory białe części 60 dag
cebula 1 sztuka
mięso mielone 20 dag
olej 2 łyżki
mąka 2 łyżki
rosół 1 litr
serek topiony śmietankowy duży 2 sztuki
śmietana kremówka 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowo serowa

Pory kroimy w krazki . Cebule kroimy w drobnutka kosteczke . Rozgrzewamy olej i smazymy mieso mielone , przyprawiamy sola i pieprzem . Mieso wyciagamy z patelni . Na tluszcz ze smazenia miesa wkladamy pokrojonego pora , i cebule , smazymy 2 minuty . Oproszamy maka i jeszcze chwile smazymy . Zalewamy rosolem , gotujemy 5 minut . Dodajemy topiony serek i rozpuszamy go mieszajac , wlewamy smietane i dokladnie mieszamy . Wkladamy usmazone mieso , doprawiamy sola i pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak