Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa
zakwas
ziemniaki pokrojone w kostkę
majeranek
ząbek czosnku
sól
podsmażona cebulka

Przepis i sposób przygotowania na: Żur.

Ugotować wywar z białej kiełbasy, dodać ziemniaki, ząbek czosnku, zakwas, podsmażoną cebulkę i osolić. Chwilę pogotować i smacznego.
Przepisy na zakwas znajdziecie w Księdze Przepisów DS. Ja też tam podpatrzyłam, bo długie lata nie robiłam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 18.09.2012 20:55
żur na zakwasie to jest to!
Wacław 23.09.2011 10:35
bardzo dobry żurek zwłaszcza z białą kiełbasą !
Ewa111 18.04.2011 13:41
potrawa bardzo na czasie,zawsze mam żurek na Wielanoc
Monika193
Monika193 03.03.2011 11:19
mój ulubiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak