Sposób przygotowania

Ugotować wywar z białej kiełbasy, dodać ziemniaki, ząbek czosnku, zakwas, podsmażoną cebulkę i osolić. Chwilę pogotować i smacznego.
Przepisy na zakwas znajdziecie w Księdze Przepisów DS. Ja też tam podpatrzyłam, bo długie lata nie robiłam.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mój ulubiony
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    potrawa bardzo na czasie,zawsze mam żurek na Wielanoc
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo dobry żurek zwłaszcza z białą kiełbasą !
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    żur na zakwasie to jest to!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !