Sposób przygotowania

Z mąki, całej margaryny , śmietany,żółtek , cukru, zapachu , proszku cukru kaszy i soli zagniatamy ciasto i robimy kulę , kawałek tego ciasta z kuli wkładamy do zamrażalnika a to ciasto wałkujemy na grubość 1\\2 cm i wykładamy ciastem blaszkę , tylko najpierw wcześniej smarujemy tłuszczem i bułką tartą . Wstawiamy do piekarnika na parę minut a w między czasie nakłuwamy widelcem ciasto z piekarnika. Kiedy ciasto się podrumieni to wyjmujemy.Ciasto troszkę posypujemy bułką tarta .Na ciasto nakładamy warstwę jabłek startych na tartce , znowu posypujemy bułką tartą . Po nałożeniu jabłek nakładamy białka ubite z kiślem . Wyjmujemy troszkę twarde ciasto z zamrażalnika i ścieramy na to białko z kiślem. Zapiekamy 40 minut w 180 st.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Jeśli ominęłam jakiś składnik to znaczy że trzeba dodać go do jabłek
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wygląda bardzo apetycznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pyszne ciasto ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    apetycznie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !